Pon - Pet: 8:00 - 17:00Sob - Ned: 8:00 - 12:00
Home Blog Vse lastnike vozil čaka tole …

Agio je verjetno najboljši rent-a-car v mestu. Rent-a-car v Ljubljani in na Brniku. Najem vozila že od 25 EUR naprej. Kliknite TUKAJ in poglejte ponudbo.

Vse lastnike vozil čaka tole …

Zima se počasi končuje, prihajajo višje temperature in menjava zimskih gum. Pomlad pa lastnikom vozil ne prinaša samo omenjenega. Vozilo moramo pregledati in pripraviti na drugačne vozne razmere. Kaj vse čaka lastnike vozil?

Čiščenje

Vožnja v zimskih razmerah lahko vozilu škoduje bolj kot običajna. To je zaradi nizkih temperatur, njihovega nihanja, zaradi peska na vozišču ter soli, ki sodi med natrijeve spojine in pospeši razkroj snov, iz katerih je sestavljeno vozilo. Prvo in najpomembnejše opravilo lastnikov vozil je spomladi prav čiščenje.

Najbolje je, da ga prepustimo profesionalcem v avtopralnicah. Če se bomo čiščenja lotili sami, ga opravimo previdno in temeljito. Ne izpustimo podvozja in predelov okoli koles. Po čiščenju pregledamo pločevino in ocenimo morebitne poškodbe.

Lotimo se tudi čiščenja vseh steklenih površih, vetrobransko steklo pa očedimo tudi z notranje strani. V ta namen bodo prišle prav krpice iz mikrovlaken. Okenske površine očistimo vsaj dvakrat, prvič bolj na grobo, drugič pa pobrišemo tudi ostanke prvega pranja. Temeljito očistimo luči, tablice in druge pomembne oznake na vozilu.

Pregled vozila

Poleg pregleda pločevine preverimo delovanje luči, smernikov in napolnjenost akumulatorja. Preizkusimo pritrjenost vijakov na kolesih in pospravimo prtljažni prostor. Neodvečno kramo odstranimo, v garažo lahko pospravimo tudi verige in lopato za sneg. S strehe odstranimo prtljažnik za smuči. Lažje vozilo bo porabilo manj goriva.

Pregledamo tudi, kakšni so nivoji tekočin v motorju (olje, …). Preverimo brisalce in jih po potrebi zamenjamo.

Menjava pnevmatik

Po 15. marcu zimske pnevmatike zamenjamo z letnimi, zato preverimo njihov profil, redno pa tudi tlak. Če boste vozilo najeli pri Agio.si, pa je vse omenjeno delo odveč. Naša vozila so praktično nova, varna, redno pregledana in zanesljiva.

Varno vožnjo vam želimo!

Ekipa rent-a-car Agio.si

Poiščite nas tudi na Facebooku ter Instagramu.