Pon - Pet: 8:00 - 17:00Sob - Ned: 8:00 - 12:00
Home Blog Pazite na otroke, začela se je šola

Agio je verjetno najboljši rent-a-car v mestu. Rent-a-car v Ljubljani in na Brniku. Najem vozila že od 25 EUR naprej. Klikni TUKAJ in poglej ponudbo.

3. septembra je prvi šolski dan v šolskem letu 2018/2019. V uredništvo smo prejeli pomenljivo pismo mladega šolarja, ki opozarja na nevarnosti v cestnem prometu. V upanju, da bi njegova vsebina dosegla čim širši krog ljudi, ga navajamo v celoti.

“Dragi odrasli in vsi vozniki! Znova se je začela šola, ko nas bo na cesti več kot čez poletje. Prišli smo nazaj, eni s počitnic na morju, drugi smo jih preživeli v gorah, tretji so bili doma. Veliko otrok nas je in vsi smo še razposajeni. Polni vtisov korakamo v novo šolsko leto in čeprav že skorajda vemo, kako se pravilno obnašati v cestnem prometu, smo vseeno le otroci. Razigrani smo in pogosto nepredvidljivi. Naše poti se križajo, saj so šole (pa tudi vrtci) v vašem naselju in ob cestah, kjer se vozite v službo, domov, v trgovino in po drugih opravkih. Prosimo, pazite na nas, kajti sami tega včasih še ne zmoremo dovolj.

Bodite pozorni na območja ob šolah, vrtcih, pri prehodih za pešce, v križiščih in tam, kjer je slabša vidljivost. Zlasti pazite na majhne rumene rutice, ki jih bomo nekateri nosili. Saj nam bodo pomagali starejši bratci in sestrice, starši, učitelji in policisti. A previdna vožnja odraslih je za preprečevanje nesreče še vedno ključna.

Prosimo, dajte nam tudi dober zgled, saj bomo kmalu odrasli in bomo morali paziti na mlajše od nas. Zlasti na in ob cesti.”

Hvala za lepo pismo, dragi mladi mož! Obljubljamo, da ga bomo delili in tudi sami opozarjali na upoštevanje cestno prometnih predpisov in povečano pozornost.

Varno vožnjo vam želimo!

Ekipa rent-a-car Agio.si

Poiščite nas tudi na Facebooku ter Instagramu.