Home Blog Je Slovenija varna država za potovanje?

Agio je verjetno najboljši rent-a-car v mestu. Rent-a-car v Ljubljani in na Brniku. Najem vozila že od 25 EUR naprej. Kliknite TUKAJ in poglejte ponudbo.

Slovenija je delno alpska, delno pa mediteranska država, stisnjena med Italijo, Avstrijo, Madžarsko in Hrvaško. Njeno majhno ozemlje, ki zaseda le približno polovico Švice, se nahaja točno na pol poti med Dunajem in Benetkami, sredi Evrope. Vse tiste, ki je še niso obiskali, zanima, ali je varna za potovanje. Pa poglejmo.

Država se je osamosvojila leta 1991, po kratki 10-dnevni osamosvojitveni vojni proti vojaškim silam nekdanje Socialistične Federativne Republike Jugoslavije. Majhno, a izvozno usmerjeno gospodarstvo je hitro napredovalo in se postavilo na noge po razpadu sistema v nekdanji Jugoslaviji. Leta 2004 je vstopila v Evropsko Unijo in NATO, kasneje še v Schengensko mejno območje. Leta 2007 je prevzela valuto evro (včasih smo uporabljali valuto, ki se je imenovala tolar). V Sloveniji živi približno 2 milijona ljudi.

Glede na statistične podatke je Slovenija ZELO varna država. Poglejmo, kaj o tem pravijo viri.

Spletna stran gomio.com navaja, da je Slovenija varnejša od Švice in Avstrije. Pravijo, “da je stopnja kriminala nizka, zato je za popotnike izjemno varna, prav tako za nočne sprehode”.

Glede na indeks varnosti v svetu zaseda Slovenija 11. mesto, kar jo uvršča med najvarnejše države.

Spletna stran travelsafe-abroad.com uvršča Slovenijo med najvarnejše države na svetu. Varnostne faktorje razvrsti takole:

  • Splošno tveganje: nizko
  • Tveganje pri prevozu in v taksiju: nizko
  • Tveganje za žeparje: nizko
  • Tveganje naravnih nesreč: nizko
  • Tveganje za ulični rop: srednje
  • Tveganje za terorizem: nizko
  • Tveganje za goljufijo: nizko
  • Tveganje za samostojna potovanja žensk: nizko

Na turističnem portalu slovenia.info turistom sporočajo, da je Slovenija varna, a naj kljub temu pazijo na osebne predmete, naj jih ne puščajo na vidnem mestu v vozilih, naj zaklepajo vozila in pazijo na dokumente in denar.

Naj še naštevamo? Slovenija je varna in lepa dežela, polna naravnih in kulturnih znamenitosti. Raziskujte jo tudi z vozili Agio!

Varno vožnjo vam želimo!

Ekipa rent-a-car Agio.si

Poiščite nas tudi na Facebooku ter Instagramu.