Home Blog Pred najemom vozila je dobro vedeti …

Agio je verjetno najboljši rent-a-car v mestu. Rent-a-car v Ljubljani in na Brniku. Najem vozila že od 25 EUR naprej. Klikni TUKAJ in poglej ponudbo.

Želite najeti vozilo v Sloveniji? Preden boste stopili do ene naših poslovalnic, preberite spodnje vrstice. Navedli smo nekaj koristnih informacij, ki jih morda že poznate, a je koristno osvežiti znanje o njih.

1. Za najem vozila morate dopolniti 21 let

Pri Agio rent-a-car smo zavezani k varnosti in zanesljivosti. Da lahko oboje uresničujemo, je starostna meja, ko lahko posameznik najame vozilo, postavljena na dopolnjenih 21 let.

2. Za prestop državne meje boste morda potrebovali dokument

Kljub temu, da se Slovenija nahaja v Evropski Uniji in je v območju Schengen, boste z najetim vozilom za prestop meje potrebovali dokument, če bodo to od vas zahtevali pristojni organi. Med vožnjo morate imeti pri sebi osebni dokument, vozniško dovoljenje in dokumente iz agencije rent-a-car.

3. Omejitev hitrosti

V naseljih je omejitev 50 km/h. Na avtocestah je omejitev 130, na hitrih cestah 110 km/h. Na ostalih cestah je omejitev 90 km/h.

4. V Sloveniji vozimo po desni

Domačinom je to jasno, turistom pa ne, zato je prav, da ponovimo. Ja, v Sloveniji vozimo po desni strani ceste!

5. Previdno v krožiščih

Slovenija je polna krožnih križišč. V Sloveniji velja pravilo, da ob vključevanju v krožišče ne uporabimo smernika. Ta je obvezen, preden zapustimo krožišče.

6. Pozor pri zimski opremi

O tem smo že pisali v enem od prejšnjih blogov. Od 15. novembra do 15. marca oziroma v zimskih razmerah je obvezna uporaba zimske opreme, ki vključuje zimske pnevmatike ali uporabo zimskih verig. Priporočajo, da imamo v vozilo tudi lopato, uporaba pnevmatik z žeblji pa je prepovedana.

7. Varnost je na prvem mestu

Pri vožnji vselej uporabite varnostni pas. Če vozite otroke, jih namestite v otroške sedeže in ustrezno pripnite.

Varno vožnjo vam želimo!

Ekipa rent-a-car Agio.si