Pon - Pet: 8:00 - 17:00Sob - Ned: 8:00 - 12:00
Home Blog Ne pozabite prtljage, ali celo otroka!

Pogosto se zgodi, da potniki z izposojenim avtomobilom po koncu potovanja ob vračilu vozila, v vozilu pozabijo kakšen kos prtljage. Sploh ko vzamemo rent-a-car in imamo dogovorjen ali rezerviran še kak drug prevoz (npr. letalo) in veliko skrbi ter polno glavo. Najslabša možnost je, da to ugotovimo šele na letalu ali ko že pridemo domov. Takrat je lahko že prepozno. Zato bodite posebej pazljivi pred predajo najetega avtomobila, da niste v njem pozabili kakšnega dragocenega predmeta. Veliko različnih predalov v avtomobilu, utrujenost ter nezbranost je razlog, da kdaj kakšno stvar pospravimo ali odložimo na neko mesto, nakar nanjo pozabimo. Sploh če malo bolje pomislimo kam vse pospravljamo stvari v avtu: v vrata, pod sedeži, v armaturni plošči in sredinski konzoli, senčnikih, prtljažniku,.. Na takšna mesta shranjujemo očala, mobilne telefone, tablične računalnike, osebne dokumente, karte za letalo, denarnico in tako dalje.
Na kratko: veliko je motečih faktorjev, ki bodo botrovali k temu, da boste spregledali svoje dragocene stvari, zato se prepričajte, da za seboj niste pustili ničesar.


Kako ne pozabiti
Če že niste dovolj vztrajni, da na koncu vašega potovanja pregledate celoten avtomobil, je najbolje da dragocene predmete pospravite v kovčke oz. torbe s prtljago. Tako imate ob oddaji avtomobila skrb le za kos ali dva prtljage.
Kako si lahko pozabil/a?
Ali ste lahko prepričani, da ne boste pozabili ničesar, kljub previdnosti? Mogoče, a vendarle potnikom po svetu uspe nemogoče. Nekaj let nazaj je velika rent-a-car agencija zaposlila ljudi, katerih naloga je bila preverjanje vrnjenih avtomobilov in stvari v njem. Rezultat je bil neverjeten, saj so našli umetne roke in noge, steklene oči, protezo, poročne prstane, glasbila, oblačila, cvetje, sveže ribe, invalidski voziček, čevlje, torbico z več kot €100,000 gotovine ter, ne boste verjeli, avtosedež za dojenčke vključno z otrokom.


Pokličite takoj!
Če boste vseeno kaj pozabili v avtu, ki ste ga najeli, takoj pokličite izposojevalca! Telefonsko številko boste zagotovo našli na pogodbi o najemu vozila. Vendar lahko samo upate na poštenega najditelja ali na skrben pregled s strani rent-a-car agencije.


Izgubljeno premoženje

Če je vaše premoženje kljub vsemu trudu izgubljeno je le še ena možnost: potovalno zavarovanje. Skoraj vsaka zavarovalna polica glede potovanja vključuje izgubo prtljage. Seveda pa je najbolje, da ne pustite, da stvari pridejo tako daleč.