Pon - Pet: 8:00 - 17:00Sob - Ned: 8:00 - 12:00
Home Blog 8 nasvetov za cestno popotovanje

Izposoja avtomobilov ali bolj znano ime rent-a-car je vedno bolj priljubljena izbira, ko se odločamo za cestno popotovanje v okolju, kjer nimamo možnosti potovanja s svojim prevoznim sredstvom. Sploh v današnjem času, ko je najeti avtomobil poceni in enostavno. Seveda je cena odvisna od posameznikovih želja, saj lahko izbiramo med različnimi tipi cestnih vozil, veliko vlogo pa ima tudi čas rezervacije in druge podrobnosti, zato smo vam pripravili 8 nasvetov, ki vam bodo morda pomagali pri izbiri ponudnika rent-a-car storitve ali organiziranju potovanja.
Načrtovanje potovanja je lahko romantično in razburljivo. Tu ima veliko vlogo predvsem spoznavanje novih krajev, ljudi, kulture in prehrane, običajev in navad. Ne glede na to ali potujete na morje, v gore ali na podeželje vam lahko nekaj nasvetov olajša potovanje.


1. NAČRT
Pomembno je, da si vaše potovanje čim bolje organizirate. Naredite čim več raziskav in poizvedb o kraju ter prometnih povezavah kamor potujete, pri čemer vam bo veliko pomagal vaš prijatelj Google.


2. ZEMLJEVIDI
Čeprav je na voljo veliko navigacijskih sistemov in mobilnih aplikacij se veliko ljudi poslužuje še vedno starega prijema – uporabe klasičnega zemljevida. V tem ni nič napačnega, k večjemu je še bolje imeti klasični zemljevid, saj mu nikoli ne zmanjka baterije ter ga je mogoče brati na soncu, saj ni odseva. V vsakem primeru je vredu imeti rezervni načrt.


3. PREVERITE AVTOMOBIL
Preden z vozilom zapustite izbranega rent-a-car ponudnika je še vedno bolje preveriti ali imate dovolj goriva, ali je rezervoar za vodo poln, ali je dovolj motornega olja ter da so pnevmatike dovolj trde. Ta opravila so še posebej pomembna če se odpravimo na daljšo pot, saj si prihranimo skrbi in morebitne nevšečnosti, ki se lahko zgodijo.


4. GLASBA
Za spročeno in nemonotono vzdušje na potovanju nekaterim odgovarja glasba, ki lahko dologočasne minute v avtu zamenja za zabavne.

5. USTREZNA OBLAČILA
Da se boste najbolje počutili morate izbrati ustrezna oziroma udobna oblačila, saj je na potovanju pomembno, da ste sproščeni in zbrani. Na poti recite »adijo« kavbojkam in jih oblečite šele ko prispete na cilj.


6. PRIGRIZKI
Sendviči, pekovski izdelki, sadje, oreški in drugi zdravi prigrizki vam bodo dali prepotrebno energijo in zagon ter vam pomagali upreti se skušnjavi hitre prehrane. Prav tako ni nič narobe če se med vožnjo posladkate.


7. POČITEK
Ker je vožnja dalj časa lahko izjemno naporna ter utrujajoča je zraven ustreznih oblačil pomemben počitek. Če imate slab občutek ali se počutite nelagodno raje ustavite vozilo ter se razgibajte in si odpočijte, saj naše telo ni namenjeno sedenju na istem mestu dalj časa, kar lahko povzroči krče.


8. DOŽIVETJA
Seveda pa potovanje ni tako zanimivo, če nimamo zraven kamere in nekoga posebnega, s katerim lahko delimo izkušnje in dogodivščine. Hkrati pa mora biti vse zabeleženo in dokumentirano zato je kamera ali fotoaparat obvezen pripomoček na potovanju.