Home Blog 10 res kul stvari, ki jih lahko počneš v Sloveniji

Agio je verjetno najboljši rent-a-car v mestu. Rent-a-car v Ljubljani in na Brniku. Najem vozila že od 25 EUR naprej. Kliknite TUKAJ in poglejte ponudbo.

Če želiš ob obisku Slovenije doživeti nekaj edinstvenega ali adrenalina polnega, ti priporočamo pregled naslednjih namigov za aktivno in zanimivo preživljanje prostega časa v Sloveniji, državici med Alpami in Sredozemljem.

Tukaj je deset res top stvari, ki jih lahko počneš v Sloveniji:

  1. Obišči dolino Soče: dolina svetovno znane reke Soče, alpske reke smaragdno zelene barve, ponuja številne možnosti za aktivne počitnice. Privoščite si rafting po kristalno bistri reki, zip-line, canyoning po pritokih reke Soče ali uživanje v številnih vrhunskih restavracijah, ki ponujajo obiskovalcem razvajanje v vaseh po soški dolini. Pozor: dogodivščine vas lahko zasvojijo. Vsekakor se boste v dolino Soče želeli ponovno vrniti.
  2. Splezaj na Triglav: najvišja gora Slovenije je s svojimi 2863 m tudi najvišji vrh v južnih apneniških Alpah. Spektakularna pot, ki vodi po grebenu od Malega na Veliki Triglav, je ena najzanimivejših v Vzhodnih Alpah. Ponuja nezimerno lep razgled, ki sega vse do Dolomitov in Grossglocknerja v Avstriji, a pozor: pot je primerna le za najbolj vzdržljive in zahteva vsaj osnovno znanje plezanja in primerno gorniško opremo!
  3. Obišči Postojnsko jamo: ena največjih podzemnih jam na svetu vas bo osupnila. Ogromne podzemne votline, veličastni kapniki in človeška ribica, edinstvena jamska žival, vas bodo navdušile. Po jami vas pelje podzemni vlakec.
  4. Skoči s padalom: samo za adrenalinske navdušence. Možen je skok iz letala ali hriba – samostojno ali v tandemu. Pozor: ni za ljudi s slabim srcem!
  5. Nauči se smučati: kljub majhnosti se v Sloveniji nahaja več prikupnih zimskih središč, ki ponujajo izvrstno smuko. Uživajte na snegu od novembra do maja. Namig: obiščite tudi dva ostanka ledenikov, ki ju lahko raziskujete pod Triglavom (Julijske Alpe) in Skuto (Kamniško-Savinjske Alpe). Za začetnike so na voljo številni smučarski vodniki, bodisi v skupinskih ali individualnih učnih urah.
  6. Udeleži se preizkušanja vin: Slovenija ima izvrstno geografsko pozicijo. Celotno ozemlje namreč leži v pasu, ki je primerno za vinogradništvo. Slovenija je razdeljena na 3 vinogradniške regije: Primorska, Podravska in Posavska. Eno najboljših, Primorsko, opisujejo tudi kot slovensko Toskano. Obiščite privlačne griče Brda in si privoščite privaten wine-tasting. Primerno za vse, ki so starejši od 18 let.
  7. Šoping v Ljubljani: v mislih nimamo modernega nakupovanja, ampak sprehod po starem mestnem jedru, kjer je več izjemno zanimivih butikov, ki ponujajo izvirno slovensko modo, izdelke domače obrti in hrano, značilno za domačo kulinariko. Prepustite se sproščenemu utripu glavnega mesta in raziskujte skrite kotičke enega najmanjših glavnih mest na svetu.
  8. Ribolov na Unici: eden najlepših revirjev za muharjenje potočnih postrvi in lipanov na svetu, se nahaja na pol poti med Ljubljano in Trstom. Nedotaknjena kraška reka teče po kraškem polju, v svojih nedrjih pa skriva številne kapitalne ribe. Spočijte si dušo v neokrnjeni naravi in v kristalno bistri kraški vodi.
  9. Raziskuj številne gradove: Slovenija je posuta s številnimi gradovi. Glede na število prebivalcev sodi Slovenija med države z največ gradovi, takoj za Češko in Wallesom. Raziskujte gradove, življenje nekdanjih plemičev, v gradu pa lahko tudi prespite, si privoščite vrhunsko kosilo ali poroko. Edinstveni gradič se nahaja na Otočcu, leži na rečnem otoku.
  10. Zapelji se po panoramski cesti: v Sloveniji lahko obiščete dve visokogorski panoramski cesti. Obe se nahajata v Julijskih Alpah, prva vodi iz Kranjske Gore v Bovec (Vršič), druga pa se vije pod goro Mangart. Če cesti nista zasneženi, kar je ustrezno označeno, lahko uživate v prepadih in čudovitih razgledih, ki vam bodo vzeli sapo.

A veš kaj je najboljše? Da lahko vse zgoraj omenjeno obdelaš sam, z avtom, v obdobju 1 tedna. Avto lahko najameš pri Agiu in uživaš v raziskovanju enega najlepših kotičkov Evrope. Priporočaj nas tudi prijateljem!

Varno vožnjo vam želimo!

Ekipa rent-a-car Agio.si

Poiščite nas tudi na Facebooku ter Instagramu.